COMUFOT FORUM
09 Eylül, 2010, 04:44:22 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: ÇOMÜFOT 2007-2008 Dönemi Fotoğraf Eğitim Kursu Programı  (Okunma Sayısı 1118 defa)
ÖZGÜR
Özgür Aydın
Site & Forum Yöneticisi
*

Canon EOS 40D, EOS 50E, Canon EF 50mm f/1.4 USM, Tamron AF 17-50mm f/2.8

« : 02 Aralık, 2007, 11:33:03 pm »

Topluluğumuzun Fotoğraf Eğitim Kursları, topluluk akademik danışmanımız Aykan Özener’in eğitmenliğinde üç kur halinde ve ücretsiz olarak verilecektir. Kurların kaçar dersten oluşacağı konusunda bir sınırlama yapılmamış, her kurun ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda sürdürülmesi uygun görülmüştür.

Çanakkale Meslek Yüksek Okulu Fotoğraf Stüdyosu’nda gerçekleşecek olan derslerimiz, genel olarak Pazar günleri saat 13.00’de yapılacak ancak diğer etkinliklerimizle çakışması, vize/final haftalarına rastlaması ve benzeri nedenlerle bazı haftalarda derslerin ertelenmesi söz konusu olabilecektir. Derslerin erteleneceği tarihlerle ile ilgili bilgilere forumumuzu sürekli takip ederek ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf Eğitim Kursunun ÇOMÜFOT üyeleri dışındaki katılımcıları topluluğumuzun Aday Üyesi olarak kabul edilirler. Kursumuzu düzenli olarak takip eden katılımcılar topluluğumuza asıl üyelik başvurusunda bulunabilecek ve bu üyeliği, diğer etkinliklerimizin takip edilmesiyle süreklilik kazanabilecektir. Fotoğraf Eğitim Kursumuzu alarak topluluğumuza üye olmuş ve en az iki yıl aktif olarak topluluk etkinliklerinde bulunmuş üyelerimize Sağlık Kültür Daire Başkanlığı’ndan onaylı bir sertifika verilmektedir.

Üç kurda tamamlanacak olan Fotoğraf Eğitim Kursumuzun programı aşağıdaki gibidir:

1.  KUR
TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİ

Fotoğraf eğitimimizin 1. Kurunun amacı fotoğrafa ilgi duyan kişilere fotoğraf tarihi, fotoğraf malzemeleri, çekim teknikleri, ışık ve görüntü düzenlenmesi gibi konularda temel bilgileri vermek ve kurs sonunda yapılacak dış mekân çekimleri ile verilen eğitimi pekiştirmektir. Bu kurun eğitimini alan katılımcıların, kur sonunda teorik anlamda temel fotoğraf bilgilerine sahip olması ve diapozitif film ile çekimi öğrenmiş olması hedeflenmektedir.

2. KUR
KARANLIK ODA FOTOĞRAF EĞİTİMİ

2. Kur eğitimin amacı fotoğraf temel eğitimine sahip katılımcılara iç mekân ışık kullanımı ve siyah-beyaz karanlık oda uygulamaları konularında temel bilgileri vermek ve kur süresince yapılacak çekimler, film yıkama ve baskı ile verilen eğitimi pekiştirmektir. Bu kurun derslerini alan katılımcıların seminer sonunda teorik ve pratik anlamda temel siyah-beyaz karanlık oda bilgilerine sahip olması, siyah-beyaz ve renkli film ile çekimi öğrenmiş olması hedeflenmektedir.

3. KUR
DİJİTAL FOTOĞRAF EĞİTİMİ

Giderek daha yetenekli hale gelen dijital fotoğraf makineleri fotoğrafçıları tembelliğe itmiştir. Elindeki makineyi aylardır kullanmasına rağmen özelliklerini tam olarak bilmeyen birçok fotoğrafçı vardır. Dijital fotoğraf makinesi ışığı nasıl ölçer? 35mm film devrinden kalma diyafram, perde ve asa bilgileri dijital dünyada nasıl bir değişime uğradı? Ne kadarı değişmek durumunda? Fotoğrafın çekilmesine kadar olan aşamada nelere dikkat etmek gerekli? Çektikten sonra nasıl işlenmeli ve slide show / baskı / web  de yayınlanmaya hazır hale getirilmeli? Fotoğraf eğitimimizin son basamağı olan 3. Kurda bu soruların yanıtlanması hedeflenmektedir.

« Son Düzenleme: 26 Ekim, 2008, 03:01:49 am Gönderen: ÖZGÜR » Logged

orhan148
Forum Üyesi
*

« Yanıtla #1 : 23 Ekim, 2008, 11:10:49 pm »

iyi günler ben topluluk üyesiyim yeni dersler ne zaman başlıyo ben geçen gerçekleştirilern toplantıya katılamadım
unicorn
Bade SELÇUK
Topluluk Üyesi
*

canon eos 1000F

« Yanıtla #2 : 24 Ekim, 2008, 11:54:43 am »

henüz belli değil ne zaman başlayacağı,akademik danşmanımız aykan özener verecek dersi.geçen sene 2. dönem başlamıştı ama bu sene daha erken başlaması planlanıyomuş.program yapılınca forumda bildirilecektir..

badeselcuk.deviantart.com
sustain
Bora Balbey
Topluluk Üyesi
*

Canon EOS 400D - USM Tamron AF 17-50mm f/2.8

« Yanıtla #3 : 24 Ekim, 2008, 12:36:31 pm »

Ya artık şu forumdaki eski konuları toparlasak...

Daha önce çok söyledim yapalım diye ama kimse yanaşmadı.. Yeni gelen arkadaşların da kafaları karışıyor haklı olarak......

unicorn
Bade SELÇUK
Topluluk Üyesi
*

canon eos 1000F

« Yanıtla #4 : 24 Ekim, 2008, 03:03:54 pm »

evet sadece yeni gelenlerin değil hepimizin kafası karışıyo,forum yöneticileri toparlarsa eskileri veya silerse herşey çok güzel olur:)

badeselcuk.deviantart.com
sustain
Bora Balbey
Topluluk Üyesi
*

« Yanıtla #5 : 25 Ekim, 2008, 12:39:19 am »

Bu haftasonu halledilecek umarım... Gülümseme

orhan148
Forum Üyesi
*

« Yanıtla #6 : 25 Ekim, 2008, 11:53:00 am »

benim soruma daha cvp gelmedi ama bu arada bende forum sitesi yönettim eger arkadaşlarımızın fazla vakti yoksa elimden gelen yardımı yapabilirim msnden yada ziraat fakültesi yedam hazırlık sınıfındayım orhan148@msn.com
sustain
Bora Balbey
Topluluk Üyesi
*

« Yanıtla #7 : 25 Ekim, 2008, 01:42:24 pm »

benim soruma daha cvp gelmedi ama bu arada bende forum sitesi yönettim eger arkadaşlarımızın fazla vakti yoksa elimden gelen yardımı yapabilirim msnden yada ziraat fakültesi yedam hazırlık sınıfındayım orhan148@msn.com

Orhan ders gün ve saatleri henüz netleşmedi.. İlk toplantıya katılmanı tavsiye ederim, haberi mail olarak gelecektir sana.

Yardım önerin için de teşekkürler.. Toplantıda görüştüğümüzde konuşuruz bu konuyu

ÖZGÜR
Özgür Aydın
Site & Forum Yöneticisi
*

Canon EOS 40D, EOS 50E, Canon EF 50mm f/1.4 USM, Tamron AF 17-50mm f/2.8

« Yanıtla #8 : 26 Ekim, 2008, 03:59:57 am »

Evet katılıyorum sizlere, güncelliğini yitiren konular silinmeli ya da özel bir bölüme taşınmalı, bu haliyle kafa karıştırıyor. Bu konuda en kısa süre için de seninle irtibat kuracağım Bora, kesinlikle bir an önce halletmemiz gereken birşey. Diğer yönetici arkadaşlarımızın pek umrunda değil ne yazık ki bu durum ve forumun düzeni için yapılması gerekenler..

Bu arada başlıklarımızı açarken de biraz özen gösterelim. Belli bir günü ifade eden başlıklarda tarihi detaylı yazalım. Mesela sadece "Bu Perşembe", "Bu Pazar" falan gibi başlıklar yerine tam tarih bildiren, örneğin "10.12.2008 Perşembe" gibi ifadeler kullanalım diyorum. Yoksa ki biliyorsunuz, bir yıl içerisinde haftanın her gününden 50 tane var ve bütün konuları hatırlayamadığımız için güncelliği geçmiş konular sürekli güncel gibi görünüm arzediyor. Bu başlığı da sabit konu durumundan çıkarıyor ve "ÇOMÜFOT 2007-2008 Dönemi Fotoğraf Eğitim Kursu Programı" olarak değiştiriyorum..

Orhan yardım önerin için çok teşekkürler ama forum kurallarında geçen "üyelik seviyeleri ve yetkiler" başlığının ilk maddesi şimdilik buna izin vermiyor. İncelemek istersen linki aşağıda. Ama daha sonra neden olmasın.. Görüşmek üzere..

http://forum.comufot.com/index.php?topic=19.0
« Son Düzenleme: 26 Ekim, 2008, 03:00:41 am Gönderen: ÖZGÜR » Logged

Sayfa: [1]
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!