Topluluğumuzun Fotoğraf Eğitim Kursları, topluluk akademik danışmanımız Aykan Özener’in eğitmenliğinde üç kur halinde ve ücretsiz olarak verilecektir. Kurların kaçar dersten oluşacağı konusunda bir sınırlama yapılmamış, her kurun ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda sürdürülmesi uygun görülmüştür.
Çanakkale Meslek Yüksek Okulu Fotoğraf Stüdyosu’nda gerçekleşecek olan derslerimiz, genel olarak Pazar günleri saat 13.00’de yapılacak ancak diğer etkinliklerimizle çakışması, vize/final haftalarına rastlaması ve benzeri nedenlerle bazı haftalarda derslerin ertelenmesi söz konusu olabilecektir. Derslerin erteleneceği tarihlerle ile ilgili bilgilere forumumuzu sürekli takip ederek ulaşabilirsiniz.
Fotoğraf Eğitim Kursunun ÇOMÜFOT üyeleri dışındaki katılımcıları topluluğumuzun Aday Üyesi olarak kabul edilirler. Kursumuzu düzenli olarak takip eden katılımcılar topluluğumuza asıl üyelik başvurusunda bulunabilecek ve bu üyeliği, diğer etkinliklerimizin takip edilmesiyle süreklilik kazanabilecektir. Fotoğraf Eğitim Kursumuzu alarak topluluğumuza üye olmuş ve en az iki yıl aktif olarak topluluk etkinliklerinde bulunmuş üyelerimize Sağlık Kültür Daire Başkanlığı’ndan onaylı bir sertifika verilmektedir.
Üç kurda tamamlanacak olan Fotoğraf Eğitim Kursumuzun programı aşağıdaki gibidir:
1. KUR
TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİFotoğraf eğitimimizin 1. Kurunun amacı fotoğrafa ilgi duyan kişilere fotoğraf tarihi, fotoğraf malzemeleri, çekim teknikleri, ışık ve görüntü düzenlenmesi gibi konularda temel bilgileri vermek ve kurs sonunda yapılacak dış mekân çekimleri ile verilen eğitimi pekiştirmektir. Bu kurun eğitimini alan katılımcıların, kur sonunda teorik anlamda temel fotoğraf bilgilerine sahip olması ve diapozitif film ile çekimi öğrenmiş olması hedeflenmektedir.
2. KUR
KARANLIK ODA FOTOĞRAF EĞİTİMİ2. Kur eğitimin amacı fotoğraf temel eğitimine sahip katılımcılara iç mekân ışık kullanımı ve siyah-beyaz karanlık oda uygulamaları konularında temel bilgileri vermek ve kur süresince yapılacak çekimler, film yıkama ve baskı ile verilen eğitimi pekiştirmektir. Bu kurun derslerini alan katılımcıların seminer sonunda teorik ve pratik anlamda temel siyah-beyaz karanlık oda bilgilerine sahip olması, siyah-beyaz ve renkli film ile çekimi öğrenmiş olması hedeflenmektedir.
3. KUR
DİJİTAL FOTOĞRAF EĞİTİMİGiderek daha yetenekli hale gelen dijital fotoğraf makineleri fotoğrafçıları tembelliğe itmiştir. Elindeki makineyi aylardır kullanmasına rağmen özelliklerini tam olarak bilmeyen birçok fotoğrafçı vardır. Dijital fotoğraf makinesi ışığı nasıl ölçer? 35mm film devrinden kalma diyafram, perde ve asa bilgileri dijital dünyada nasıl bir değişime uğradı? Ne kadarı değişmek durumunda? Fotoğrafın çekilmesine kadar olan aşamada nelere dikkat etmek gerekli? Çektikten sonra nasıl işlenmeli ve slide show / baskı / web de yayınlanmaya hazır hale getirilmeli? Fotoğraf eğitimimizin son basamağı olan 3. Kurda bu soruların yanıtlanması hedeflenmektedir.