ben bu konuyu da yeni gördüm yada hatırlamıyorum

.neyse alperin kurguya karşı görüşlerini biliyoruz hepimiz,artık bizdede takıntı haline geldi,fotoğraflarımızda belirtme gereği duyuyoruz kurgu değildir diye

belgesel fotoğrafta yada basın fotoğrafında kurguya karşı olunabilir ama genel olarak fotoğraf kavramında kurguya karşı olmak yanlış bence.aykan hocamınızında dediği gibi vizörden baktığın zaman zaten herşeyi kurguluyosun,kadrajını kurguluyosun,gereksiz gördüğün nesneleri almıyosun içine,asıl noktanı netleştirip diğerlerini flu yapıyosun vs.ayrıca kurgu fotoğrafı da fotoğrafçılık altında ayrı bi dal,onun içinde çok emek sarfediliyo,gerek zaman gerekse düşünce açısından.düşüncelerini tam anlamıyla yansıtmak için saatlerce zaman,mekan,model,makyaj,kostüm vs vs uğraşılıyo ve sonunca çok hoş çalışmalar çıkabiliyo,belgesel fotoğrafta böyle bi olay yok,anı en iyi şekilde yakalayıp göstermek,belgelemek.bunun gibi birsürü örnek var,fotoğraf kavramında kurguya karşı olmak yanlış bi düşünce bence,çok genel bişey fotoğraf,özelleştirilir de öyle bu yargıya varılırsa daha doğru olur.ayrıca özgür hocanın dediklerinede katılıyorum,eğitici,deneysel çalışılıp teknik açıdan geliştirici..