COMUFOT FORUM
09 Eylül, 2010, 05:20:59 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu "FotoğraflarDAN Öğreniyorum" Fotoğraf Yarışması  (Okunma Sayısı 384 defa)
alperdutkin
Alper Dutkin
Forum Yöneticisi
*

K100D 18-55 3.5-5.6, 50-200 4.5-5.6, 50mm 1.7

« : 24 Mart, 2009, 04:46:00 pm »

YAŞAM BOYU ÖĞRENME TOPLULUĞU DOĞAYI FOTOGRAFLARDAN ÖĞRENİYORUM FOTOĞRAF YARISMASI

1. Yarışmanın Adı: “Doğayı Fotoğraflardan Öğreniyorum”
Doğayı seven ve fotoğrafçılıkla ilgilenen yaşam boyu öğrenmeye açık bireyleri bir araya getirerek, fotoğraflardan doğayı tanımak ve tanıtmak, genç fotoğrafçıları desteklemektir.

2. Genel Katılım Şartları

   Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi olmak.
   Yarışmaya; jüri üyeleri birinci dereceden yakınları katılamazlar.
   Her katılımcı yarışmaya en fazla 5 (beş) fotoğraf ile katılabilir. 
   Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.
   Yaşam boyu Öğrenme Topluluğu,  katılımcıların fotoğraflarıyla ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
   Yarışma Renkli ve Siyah/Beyaz baskı dalındadır
   Eserler fotoğraf kâğıdına basılmalı, herhangi bir yüzeye yapıştırılmamalıdır. Bilgisayar yazıcı çıktısı ya da fotokopi çoğaltmalar kabul edilmez. Ayrıca eserlerin bir kopyası fotoğraflar baskı ölçülerinde CD ye gönderilen baskı kadrajında 300 dpi çözünürlükte, JPEG formatında teslim edilecektir.
   Eserlerin Boyutları: Baskılar paspartusuz ve kenarında boşluk bırakılmadan basılmalıdır. Eserlerin kısa kenarı 20 cm den az, uzun kenarı 45 cm den büyük olmamalıdır.
   Yarışmaya katılan eserlere, eser sahiplerinin, çektikleri fotoğraf için nasıl bir hazırlık yaptıklarını, seçtikleri konuya nasıl hazırlandıklarını ve çektiği fotoğrafı anlatan kısa bir fotoğraf öyküsü eklemeleri gerekmektedir.
   Dereceye giren fotoğrafçıların eserleri yarışma sonunda sergilenecek ve bir katalog olarak basılacaktır.  Katılımcılara sergileme ve albüm için ayrıca telif ödenmeyecektir.
   Yarışmaya fotoğraf göndererek katılan herkes şartnamenin tamamını kabul etmiş sayılır.

3. Eserlerin İşaretlenmesi
Eserlerin arka yüzüne, sağ alt kenarına 6 (altı) rakam veya harften oluşan bir rumuz ve eserin katılım formundaki sıra numarası,  eserin adı yazılacaktır.  (Örn:  1234BC-  1 Özgür)  CD kayıtlan da baskılarla örtüşecek  şekilde adlandırılmalıdırlar.
Eserler bir zarfa konmalı,  zarfın ağzı yapıştırılarak üzerine yalnızca RUMUZ yazılmalıdır. Katılım formu eksiksiz doldurularak CD ile birlikte başka bir zarfa konulmalı ve üzerine yine yalnızca rumuz yazılmalıdır. Son katılım tarihi olan gün mesai saati  sonuna  kadar  Anafartalar Eğitim Fakültesi B1 102 nolu odaya elden yada kargo ile teslim edilmelidir. Aksi halde yarışmaya dâhil edilmeyecektir.  Eserler belge niteliği de taşıyacağından hem katılım  formuna  hem  de  eser  arkasına  mutlaka çekildiği yer ve tarihi (yıl olarak) belirtilmelidir.
Bu hususlardaki tüm bilgilerin doğruluğundan katılımcı sorumludur.

4. Eserlerin Gönderilmesi
    Yarışmaya dereceye giremeyen eserleri başvuru formundaki “Fotoğraflarınızı iade istiyor musunuz?” bölümünü doldurmuş olmaları şartıyla gönderildikleri ambalajlarda iade edilecektir.

5. Seçici Kurul
   Aykan Özener – Fotoğrafçılık Bölümü Öğretim Görevlisi
   Serdar Negir – Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi
   Prof . Dr. R.Cengiz Akçay – Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu Akademik Danışmanı.

6. Yarışma Takvimi
Yarışmaya başvuru  tarihleri: 17 Mart 2009- 22 Nisan 2009 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi B Blok B1- 102 nolu odaya başvurular getirilebilir.

Jüri değerlendirme ve yarışma derecelerinin açıklanması                    : 24 Nisan 2009
Sergi Açılışı / Ödül Töreni                                                                    : Kariyer Günlerinde (27 Nisan- 1 Mayıs) Sergi ve Ödül Töreni Gerçekleştirilecektir.

7. Ödüller: Yarışmada dereceye girenler çeşitli armağanlarla ödüllendirilecektir. Ayrıca eserleri katalog olarak basılacak ve sergilenecektir.
                Katılımcıların sunduğu eserlere layık görülen sıra, seçici kurulun takdiri ile belirlenecek olup, buna hiçbir surette itiraz edilemeyeceği gibi, dereceye layık bir eser öngörülmediği takdirde bu sıra boş bırakılacaktır. Sunulan eserler, Seçici Kurul tarafından daha sonraki alt derece ve ödüllere layık bulunulabilir.
Ödül kazanan yarışmacılara, Yaşamboyu Öğrenme Topluluğu  tarafından telefon veya elektronik posta yolu ile bilgilendirme yapılacaktır.

8. Eserlerin kullanımı
Katılımcı, dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflarının Yaşamboyu Öğrenme Topluluğuna kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikri ve Sınaî Haklar Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin/eserlerinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb.gibi bilumum haklar için Yaşamboyu Öğrenme Topluluğuna izin  verdiğini kabul eder.  Eserler için katılımcıya yukarda verdiği izin karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir.

Katılım formunu indirmek için aşağıdaki linke tıklayın
http://basin.comu.edu.tr/fileshare/yasam_boyu_ogrenme.doc

« Son Düzenleme: 25 Mart, 2009, 03:43:14 am Gönderen: alperdutkin » Logged

En iyilerimizin sonu genellikle kendi ellerinden olur
sırf uzaklaşmak için,
ve geride kalanlar
birinin onlardan
uzaklaşmayı neden isteyebileceğini
bir türlü tam olarak anlayamazlar.
Charles Bukowski

alperdutkin@pentaxturkey.com
www.alperdutkin.deviantart.com
alperdutkin
Alper Dutkin
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #1 : 30 Mart, 2009, 06:29:07 pm »

www.comufot.com/yot adresinden de ayrıntılı bilgiye ulasabilirsiniz arkadaslar

sırf uzaklaşmak için,
ve geride kalanlar
birinin onlardan
Charles Bukowski

alperdutkin
Alper Dutkin
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #2 : 10 Nisan, 2009, 03:45:23 pm »

bu yarısma için kilitbahire ya da doga fotografları cekebileceğimiz herhangi bir yere gezi düzenleyelim derim. öyle araba tutarak ciddi organizasyon yaparak değil. kalkıp giderek:) ne dersiniz?

sırf uzaklaşmak için,
ve geride kalanlar
birinin onlardan
Charles Bukowski

onurozen
onur ozen
Jr. Member
**

« Yanıtla #3 : 11 Nisan, 2009, 12:50:49 am »

kalkıp gidelim tabi..fakat bir yarısma için fotograf cekme mantıgı yanlıs bir tutum bence... sıradan bir tur olarak gidebiliriz..
alperdutkin
Alper Dutkin
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #4 : 11 Nisan, 2009, 01:47:36 am »

üniversitemizin bir toplulugunun düzenlediği bir yarısma ve sadece comu ogrencileri katılabiliyor. o yuzden bence yanlıs değil abi.yarısmalar yeri geldiğinde ciddi desteklerde verebiliyor bu yarısmada maddiyat önemli olmasa da

sırf uzaklaşmak için,
ve geride kalanlar
birinin onlardan
Charles Bukowski

onurozen
onur ozen
Jr. Member
**

« Yanıtla #5 : 11 Nisan, 2009, 02:00:58 am »

forum uzerinden bir gun kararlastırıp gideriz.. vizeler sorun olmaz umarım... belki hafta sonları en uygunu..
Sayfa: [1]
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!